Workshopy – Bomba barista

Workshopy

Zážitkové kávové workshopy

Naše zážitkové kávové workshopy /kurzy/ prebiehajú u nás v Coffee laboratory v Bratislave na Trhovej 34 (Dúbravka).

Workshop je ideálnym darčekom pre každého milovníka výberovej kávy, ktorého káva fascinuje a chce sa zdokonaliť v jej príprave, či už na domáce účely alebo aj pracovne. Budeme spolu veľa ochutnávať, ovoniavať a skúšať.

Kurzy prebiehajú v maximálnom počte 4 osôb a sú vedené v neformálnej nálade. Jedná sa o kombináciu základnej teórie s praxou, a hlavne zážitkom. Workshop vieme prispôsobiť vybraným témam a na požiadanie sa im venovať hlbšie.

Každý účastník workshopu má u nás k dispozícii kompletné kávové vybavenie nášho laboratória, čo v praxi znamená: špičkový espresso kávovar Rancilio RS1 Specialty, mlynčeky: Mahlkönig EK 43, Ditting Lab Sweet 807, Timemore Scupltor 078 a mnoho iných ručných mlynčekov na vyskúšanie a porovnanie (ako aj napr. Comandante C60 a C40 v alternatívnom kurze).

Naši školitelia majú bohaté a mnohoročné skúsenosti s prípravou výberovej kávy, a preto sa na kurzoch špecializujeme na alternatívne metódy prípravy kávy, avšak nepohrdneme ani dokonale a šťavnato pripraveným MODERNÝM espressom a pekným latte artom anaše know-how odovzdáme ďalej :)

Náš základný workshop trvá IBA dve hodiny (120 minút), pretože jeho účelom je odovzdať návštevníkom to najpodstatnejšie a informácie, ktoré konkrétne a práve teraz potrebujú - nie zbytočnú a nudnú teóriu. Workshop je šitý na mieru a školiteľ sa plne prispôsobí úrovni účastníka kurzu a tomu, o čo javí záujem. Workshop je maximálne praktický a od začiatku až do konca je veľmi dynamický.

Zakúpený e-voucher posielame na e-mail ešte v deň objednania a následne sa stačí len prihlásiť na vybraný termín uvedený nižšie.

Samozrejme je možné si dohodnúť aj kurz v dlhšom časovom trvaní, kde sa budeme venovať vybranej téme a podrobne, stačí nám napísať :)

Čo workshopy obsahujú:

Moderné Espresso a Latte art (cappuccino):

  • Úvod do problematiky výberovej kávy : vysvetlíme si základné druhy káv a jej spracovania (čo to robí s jej výslednou chuťou v šálke),
  • Naučíme sa ako správne nastaviť hrúbku mletia kávy na espresso + ladenie mlynčeka na kávu,
  • Váženie kávy na top baristickej váhe Acaia,
  • Brew ratio (recepty),
  • Naučíme sa ako utláčať (tampovať) kávu v páke s tamperom,
  • Technika WDT,
  • Správne nasadenie páky do stroja, kontrola extrakcie, timer, channeling, blonding,
  • Váženie výstupov hotového espressa v šálke a na váhe,
  • Každý si pripraví svoje espresso (aj viackrát, koľko sa stihne :) )
Základy Latte art/
  • Správne našľahanie mlieka,
  • Technika nalievania a kombinácia základných tvarov (rosseta a srdce),
  • Ukážka a ochutnávka rôznych alternatívnych mliek + porovnanie ich chuti v káve.

 Alternatívna príprava kávy:

  • Venovať sa budeme najmä: Hario V 60, Aeropress, Coldbrew a Colddrip – cibrenie receptov a ukážka súťažných receptov,
  • V prípade záujmu aj: Chemex, Kalita, Pullsar,
  • V tomto workshope sú zhrnuté praktické informácie: o základných pravidlách prípravy a extrakcie kávy. Vo všetkých prípravách budeme rozoznávať rozdiely v konzistencii mletia, rôznych pomerov či kvalite vody (meranie tvrdosti vody a jej vplyv na výslednú chuť nápoja),
  • Ak máte doma batchbrewer, prejdeme si základy, ako si aj doma pripraviť skvelú kávu :) - (to platí pre všetky handbrew metódy),
  • Odovzdáme vám know-how aj na prípravu nášho obľúbeného bombaccina.

Kurz je vhodný pre začiatočníkov, aj pokročilých.

Je vhodný ako darček, aj pre páry.

/1 osoba / 2 hodiny/ 70 Eur/

/Min. 2 osoby a max. 4 osoby na jednom kurze/

(Kurz sa zrealizuje, ak sa prihlásia aspoň dve osoby.)

 

EN version:

Every month we offer experiential coffee workshops (courses), suitable for both beginners and advanced users. You can use them to improve your latte art or learn a suitable recipe for Hario V60, AeroPress or Chemex, etc.

The workshop lasts 2 hours (120 minutes) and it's full of information, but especially practical experience with a barista on various topics: espresso and cappuccino (latte art), alternatives (aeropress, chemex, Hario V60, coldbrew), etc.

/1 person / 2 hours/ 70 Eur/
/ Min. 2 persons and max. 4 people on one course/

Termíny si vyberte z ponuky nižšie/Free terms down: